DOMOTICA

Zowel voor bedrijven als particulieren

Draadloos Bussysteem

In het Gira draadloze bussysteem vindt de overdracht van informatie draadloos plaats; onafhankelijk van het stroomnet en onafhankelijk van de inrichting van de ruimte. Schakelaars kunnen overal worden geïnstalleerd. Het Gira draadloze bussysteem is uitermate flexibel en kan gemakkelijk en zonder breekwerk worden geïnstalleerd. Ook achteraf. Bovendien maakt het systeem elke verhuizing mee. Zo is het handig voor ingangen, kleine gebouwen en voor de snelle realisatie van eilandoplossingen.

Draadloos bussysteem

Met het Gira draadloze bussysteem kan uitbreiding of modernisering van de aanwezige elektrotechnische installatie in bestaande gebouwen snel, eenvoudig en goedkoop worden uitgevoerd. Zonder vuil en lawaai en zonder veel moeite kan een breed spectrum aan de meest moderne besturingsmogelijkheden eenvoudig draadloos worden geïnstalleerd – van de kelder tot de zolder, van automatische verlichtingsbesturing via disciplineoverschrijdende scenario’s tot centraal gebouwbeheer.

De communicatie vindt plaats tussen zenders en ontvangers. De zenders zijn batterijgevoed zodat de bedieningpunten op elke willekeurige locatie kunnen worden aangebracht en, indien nodig, eenvoudig weer kunnen worden verplaatst. Ze sturen commando’s naar draadloze ontvangers en actoren, die deze vervolgens uitvoeren of doorsturen. De draadloze componenten kunnen snel en eenvoudig worden gemonteerd en bij een verhuizing gewoon worden meegenomen.

.

Heeft u een vraag?

024-8455008

Comfortabel licht- en lichtscènebeheer

Naast de al bestaande installatie kunnen eenvoudig nieuwe bedieningslocaties worden aangebracht om zo b.v. vanaf een andere plaats de lampen te kunnen schakelen en dimmen. Er kunnen echter ook meerdere lampen tegelijk worden aangestuurd of tot lichtscènes worden geïntegreerd. De toewijzing van bedieningslocaties aan lampen kan te allen tijde worden gewijzigd.

 

Automatisch verlichting

Automatische verlichtingsbesturing kan met het Gira draadloze bussysteem eenvoudig worden gerealiseerd – in doorgangsruimten of buiten melden sensoren de bewegingen of aanwezigheid van personen draadloos aan actoren, die daarop de lampen inschakelen. Zo worden deze ruimten alleen verlicht wanneer er daadwerkelijk personen aanwezig zijn. Dat verlaagt de energiekosten en verhoogt het wooncomfort.

Automatisch jaloezieën en rolluiken aansturen

Met draadloze universele zender en opzetstuk draadloze besturingsknop wordt een elektronische jaloezie- en rolluikbesturing aan het Gira draadloze bussysteem gekoppeld. Deze stuurt alle ingeleerde jaloezieën en rolluiken centraal aan, b.v. op de vastgestelde tijden of afhankelijk van zonsopkomst en -ondergang.

Energiebesparende kamertemperatuurregeling

Ruimten alleen verwarmen wanneer ze daadwerkelijk worden gebruikt – dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart ook energie. De draadloze kamertemperatuursensor verzendt telegrammen naar een of meer draadloze gemotoriseerde regelaandrijvingen, die op hun beurt de verwarmingsventielen bedienen. De tijden waarop de verwarming moet worden in- of uitgeschakeld, kunnen individueel en per dag worden geprogrammeerd.

 

Omvangrijke veiligheidsfuncties

Met de koppeling van draadloze-buscomponenten kunnen omvangrijke veiligheidsfuncties worden gerealiseerd. Draadloos kunnen met één druk op de knop b.v. alle gevaarlijke verbruikers in één keer worden uitgeschakeld. Met de draadloze paniekschakelaar kunnen ‘s nachts bij verdachte geluiden alle lampen in huis en tuin worden ingeschakeld. En bij een rookalarm schakelt het Gira draadloze bussysteem automatisch de lampen in, doet de rolluiken open en zorgt zo voor een veilige vluchtweg.

Centraal gebouwbeheer

Op een centrale locatie het complete gebouwenbeheerssysteem aansturen. Met de Gira draadloze controller kunnen niet alleen afzonderlijke apparaten, maar ook de meest uiteenlopende disciplines als verlichting, zonwering, verwarming, stroomvoorziening en veiligheidstechniek aan elkaar worden gekoppeld en draadloos worden aangestuurd en gecontroleerd. Daarnaast kunnen met de Gira draadloze controller alle zenders en ontvangers centraal worden omgeprogrammeerd en op een andere manier aan elkaar worden gekoppeld.

Heeft u een vraag?

024-8455008